Thursday, February 22, 2007

Deens Design 2

Er staat een nieuw boek op mijn verlangslijstje. Naast Tricia Guild's Flamboyant wil ik nu een Deens boek van Dorrit Emquist. Helaas nog niet uitgegeven in het Nederlands. Ze heeft al meerdere boeken op haar naam en het liefst zou ik ze allemaal willen hebben. Ik kan je zeggen dat het niet goed is voor je portemonnee om op een interieur forum te vertoeven en daar allerlei ideetjes op te doen voor je interieur.

Vooral als je net als ik erg hebberig bent en nog niet woont in het ideale interieur. Tuurlijk, ik weet ook wel met mijn verstand, dat zoiets dergelijks niet bestaat. En dat er in de loop van de tijd altijd weer nieuwe dingen bij komen, nieuwe dingen worden gemaakt en uitgevonden die we óók weer graag willen hebben in ons huisje.

Maar momenteel staat er zoveel van mijn man en zo weinig van mij dat het enorm kriebelt! Als ik het geld had waren er nu al drie verbouwingen geweest, een compleet nieuw servies, nieuwe kasten, bank en keuken. En een lekkere plek voor mij alleen. Dat mis ik nog het meest maar daar zal ik nog wel het allerlangst op moeten wachten.

Dorrit Elmquist gaat mijn honger vast nog niet stillen.

Tuesday, February 20, 2007

Bon Voyage

Als het mocht had ik mijn hele huis zwart geschilderd en behangen met de felste kleuren en bontste prints. Als ik het geld had was mijn huis allang een walhalla geworden van dessins, dieren en sprookjes figuren en prints, en alles waar ik als kind van droomde.

Roche Bobois heeft banken die in mijn fantasie huis niet zouden mistaan. Met veel kussens en prints uit India en namen die erbij horen:
Motionless Travel
Mikado 2
Goa
Sheherazade
Mah Jong


Wat mij weerhoudt van al die drukte is voornamelijk mijn man, daarna zijn katten. Het huis zou baden in stof zodra de eerste lichtstraal naar binnen zou schijnen. En al die kussens zouden mijn kattenallergie niet ten goede doen.

Monday, February 12, 2007

Kleurenboek

Wie maakt er geen poppetjes in de kantlijn van de krant als we bellen met onze vriendin, vriend of zus? En als we dat doen vinden het we dan misschien ook niet nog stiekem leuk om plaatjes in te kleuren? We zitten niet meer in de kleuterklas maar het is geen taboe om eens lekker te kleuren. Daarom nu kleurenboeken voor volwassenen, kijk op www.reykjavikproduct.nl en kleur ook eens een plaatje.

Friday, February 02, 2007

delicious.

Er is een nieuw blad in Nederland. Een kookblad en eigenlijk is het helemaal niet zo nieuw want het was al eerder uitgegeven in het buitenland. Koks als Jamie, Nigella en Gordon staan erin met hun recepten. Het is heerlijk. Het is simpel en ingewikkeld. Het is glossy.

Zeker kopen als je hem deze maand in de winkel ziet liggen. December vond ik hem nog niet zo geweldig, januari ook niet maar van de februari editie smul ik! Dit weekend kook ik alleen maar delicious. en hopelijk de heel week nog.

Ze geven ook kookworkshops en cursussen - deliciouskookschool.nl